Webhoszting, domain név, email, webdizájn
ÜZLETI INFORMATIKAI MEGOLDÁSOK
Web és alkalmazásfejlesztés
CMS rendszerek, e-számla rendszerek
Ügyviteli rendszerek, e-kereskedelem
Nyelv:
 
MEGRENDELÉSÜgyfélkapuHírek/KarbantartásokTudásbázisKérések / HibajegyekLetöltések

A 301-es átirányítás alkalmazása

Ha szeretné megváltoztatni azt, ahogy egy adott oldal URL-címe a keresőmotor eredményei között megjelenik, használjon szerveroldali 301-es átirányítást. Így biztosítható legegyszerűbben, hogy felhasználókat és a keresőmotorokat a rendszer a megfelelő oldal felé irányítsa. A 301-es állapotkód arra utal, hogy a kért oldal véglegesen egy új helyre került.

A 301-es átirányítások a következő esetekben különösen hasznosak:

  • Webhelyét új domainre költöztette, és az átállást minél zökkenőmentesebbé szeretné tenni.
  • Látogatói többféle URL-címen keresztül érik el webhelyét. Ha főoldalát többféleképpen is el lehet érni, például a http://example.com/fooldal, http://fooldal.example.com vagy a http://www.example.com címen keresztül, érdemes az egyik URL-címet előnyben részesített célhelynek választani, és 301-es átirányításokkal továbbküldeni a bejövő forgalmat az egyéb URL-címekről az előnyben részesített URL-címre.
  • Két webhelyet von össze, és biztosítani kívánja az elavult URL-címekre mutató linkek átirányítását a megfelelő oldalakra.

Hogyan csináljam?

Elindítok egy word, wordpad vagy jegyzettömb programot, bemásolom a következő kódot:

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule (.*) http://www.domainuniverzum.com/$1 [R=301,L]

Az URL-t (
http://www.domainuniverzum.com) módosítom arra a címre ahová szeretném a domain nevet irányítani. Mentem a filet aminek a .htaccess nevet adom. Az elmentett file-t felmásolom a szerver gyökér könyvtárába (httpdocs), és KÉSZ.

DomainUniverzum.com TeamSegített Önnek a válasz?

Hozzáadás a kedvencekhez
Cikk nyomtatása

Powered by WHMCompleteSolutionCopyright © 2003-2015, DomainUniverzum.com; domain név, webtárhely , tárhely , domain regisztráció , webhoszting , domain név regisztráció , webdizájn , szerver bérlet , ingyen , hoszting , mysql , mysql adatbázis , php , php futtatás , PostgreSQL , webdesign